Нов СРС скандал! Подслушвани ли са протестиращи? 06.02 | 13:53

В МВР започна проверка, Йовчев отрича да е подслушвано по негово време

От iNews.bg

Започна дисциплинарна проверка за нарушения при използването на специални разузнавателни средства (СРС) в МВР, потвърди вътрешният министър Веселин Вучков, цитиран от БНР.

Според председателя на Комисията по вътрешна сигурност Атанас Атанасов МВР е подслушвало протестиращи. Днес министър Вучков потвърди, че има и такава проверка и тя ще приключи до седмица. Базира се на информация, получена в МВР при управлението на служебния кабинет на Георги Близнашки, когато вътрешен министър бе Йордан Бакалов.

По-късно пред агенция "Фокус" бившият вътрешен министър Цветлин Йовчев заяви, че информацията за подслушвани протестиращи граждани е лъжа.

"Категорично мога да заявя, че по никакъв начин, никога нито са разработвани, нито са подслушвани участници в протестите. Трябва да кажа, че от начало наблюдавах процеса с учудване и недоумение, но премина всякакви граници. Погнусен съм от това, което се случва. Жалко е, че хора, които претендират да са демократи, използват най-гнусните форми на тоталитарна пропаганда. Това е една лъжа и мисля, че съвсем скоро това ще стане ясно”, заяви Йовчев.

При всички положения обаче проверките за нерегламентирано използване на СРС-та ще продължат. Вучков посочи, че сигналите до МВР не са малко.

Водещи

Най-четени