Нов епизод със записи - този път Борисов-Кокинов-Найденов 26.04 | 11:33

Няколко редакции са получили записи, на които разговарят бившия министър-председател Бойко Борисов, градския прокурор Николай Кокинов и бившия земеделски министър Мирослав Найденов

От Кремена Бедерева

Скандалът с подслушванията набра скорост през последните няколко дни. След като лидерът на БСП Сергей Станишев обяви, че е получил данни за незаконно подслушване на кабинета "Борисов", на разпит в прокуратурата бяха привикани главният секретар на МВР Калин Георгиев, самият Станишев, както и бившият земеделски министър Мирослав Найденов.

Мирослав Найденов бе призован на разпит в качеството си на свидетел по делото срещу директорите на СДОТО за незаконните подслушвания. Той бе призован заради изявление в сутрешния блок на bTV, че Цветан Цветанов е подслушвал всички министри от кабинета на Бойко Борисов.

На разпита в прокуратурата Мирослав Найденов потвърди казаното от сутринта, но е добавил и нови доказателства. Въз основа на това бившият земеделски министър поиска да му бъде осигурена лична охрана. Стана и защитен свидетел по делото за подслушването.

Скандалът продължава и днес. Няколко редакции са получили записи, на които разговарят бившия министър-председател Бойко Борисов, градския прокурор Николай Кокинов и бившия земеделски министър Мирослав Найденов.

Въпросните СРС-та са пуснати по мейла на няколко редакция, от boykonaydenov@mail.ru, като писмото е изпратено от служител на СДОТО, който все още работи там.

Записът с разговора е изпратено със следното уточнение: "Ако мислите, че след 20.02.2013 г. Цветан Цветанов е спрял да ви подслушва, сте се объркали. Но почти сигурен съм, че си го знаете. Защото аз съм един от тези, които ви подслушват. Служител съм на СДОТО, продължавам да работя там и върша каквото ми наредят началниците. А те вършат каквото им нареди Цветанов. В този мейл, защото аз не пускам сигнал, ви уведомявам за последния случай на нерегламентирано подслушване, в който аз участвах. Защо пиша това? Защото днес 25.04.2013 г. Бойко Борисов заяви на българите, че Цветан Цветанов се е заклел в децата си, че не е подслушвал него. Е, не е така!".

Малко, след като стана ясно за въпросните записи, сайтът afera.bg публикува 3 аудио записа от разговорите между Борисов, Найденов и Кокинов.

Естествено, разговорите не са подминати без интерес. Социалните мрежи гръмнаха, а потребителите непрекъснато си коментират въпросните разговори.

Засега няма потвърждение дали въпросните разговори между Борисов, Кокинов и Найденов са автентични и оригинални и кои точно са медиите, получили записите.

Преди дни имаше подобен случай - с изпратени разработки до медиите срещу вече отстранения директор на ГДБОП Станимир Флоров, като документите се оказаха автентични.

Водещи

Най-четени