Нов метод за борба с телефонните измами 10.03 | 09:38

МВР създаде специално звено, което да се занимава с тези престъпления

От iNews.bg

Телефонните измами са запазена марка на родните престъпници. И макар за този род престъпления да се говори от много години, продължава да има хора, които се подлъгват и дават всичките си спестявания на абсолютно непознати. По тази причина в МВР ще бъде създадено ново звено, което да се бори с ало крадците.

"До този момент е нямало такова звено. Засилили сме и наблюдението над криминалния контингент”, каза вътрешният министър Пламен Узунов пред Нова тв. 

УБИЙСТВОТО НА ГЕОРГИ В БОРИСОВАТА ГРАДИНА

В последно време се заговори, че много хора знаели кой точно е убиецът, но мълчали. Затова от полицията взели мерки за увеличаване на доверието. 

"Разследващите са насочили усилията си в тази посока и ако се докаже, че някой е знаел кой е убил Георги, той ще понесе своята отговорност. Това обаче са неща, които трудно се доказват”, каза министърът.

ЗА ГЕОРГИ КОСТОВ

За смяната на главния секретар на МВР Георги Костов Узунов каза, че е внесъл доклад в Министерски съвет, от който е видно, че Костов е нарушил политическия неутралитет.

"Това означава, е сменял висши ръководни служители, защото не са се харесвали на дадени политици. Това е ставало в периода 2015-2016 година.

Сигналите, постъпили срещу директора на Областната дирекция в Перник, са постъпили още през февруари. Той не е уволнен, а временно отстранен до приключване на проверката”, уточни министърът.

Водещи

Най-четени