Нов план-сметка за отпадъците приеха в Севлиево 27.01 | 11:45

Таксите ще се плащат на две вноски, за предплатилите ще има отстъпки

От Елисавета Балтова

Общинските съветници в Севлиево приеха нов план-сметка за определяне на такса за битови отпадъци, както и някои изменения от наредбата за данъци на община Севлиево. За услугата "Чистота" през 2011 г. ще са необходими 1,2 млн. лв.

Парите ще се използват за редица подобрения, свързани с почистването и поддържането на града - извозване на битови отпадъци, закупуване на нови съдове за смет, измиване на улици, почистване на обществени места и улични платна.

Жителите на град Севлиево ще плащат по два промила за жилищните имоти, а останалите, които са извън града ще се облагат с един промил. От община Севлиево съобщават още, че нежилищните имоти на юридически лица ще се облагат с 9‰.

Заради нов закон за местните данъци и такси тази година ще се облагат и недвижими имоти с данъчна оценка до 1680 лв.

Друга промяна ще бъде въведена при заплащането на таксите - вместо да се плаща на четири пъти, както досега, плащането ще се осъществява на две вноски.

Първата от 1 март до 30 юни, а втората – до 30 октомври. Който е платил по-рано през април месец, ще получи отстъпка от 5%. Това важи и за данъка върху превозните средства, уточняват от община Севлиево.

Водещи

Най-четени