Нов полицейски протест, днес в Пловдив 01.09 | 10:55

Исканията са познатите по-високи заплати, уреждане на статути, достойни условия на труд

От iNews.bg

Пловдив е поредният град в страната, в който полицаите излизат на протест. Началото му е предвидено за 18:00 ч довечера. Демонстрацията ще се проведе пред сградата на Областната дирекция на МВР. След това униформените ще поемат на протестно шествие по главната улица, предаде БГНЕС.

Пловдивските полицаи, подобно на колегите си в страната, настояват за редица промени, свързани с тяхната работа и статут. Те настояват за въвеждане на по-ясна регламентация на процесите на обучение и кариерно израстване, окончателно уреждане на статута на служителите от Дирекция "Национална система 112", звената на документи за самоличност, както и останалите, на които им предстои преназначение към Държавно предприятие "Център за предоставяне на услуги". Структурата за определяне на възнаграждението също е обект на протест - едно от предложенията им е работната заплата да бъде обвързана със социално значим критерии.

За пореден път полицаите настояват за промяна в нормативната уредба, която да даде възможност при минимум администрация структурите на МВР да работят максимално ефективно. Въпреки някои предприети стъпки, униформените напомнят, че проблемът с актуализацията на възнагражденията остава - в условията на силно съкратени щатни бройки служителите са натоварени с повече работа, а често носят и повече рискове заради липсата на състав.

Най-четени