Нов потоп в Добрич! Две деца на косъм от удавяне 13.10 | 08:12

Започват оценка на щетите от проливния дъжд

От iNews.bg

Последните няколко години са доста тежки за живеещите в района на Добрич. След неотдавнашните наводнения там, две села отново пострадаха сериозно при проливните дъждове миналия ден. Обилните валежи наводниха приземни етажи на къщи и десетки дворове в селата Одърци и Батово, а две деца на косъм са се разминали с удавяне.

От полицията съобщават, че от полетата около Одърци се стекла вода в селото. Наложило се да се изключва електрозахранването и живеещите в наводнените къщи да се евакуират на горни етажи или в съседни сгради.

От Одърци пък водата се стекла към Батово. В ниската му част на центъра се събрала до ниво от около метър, съобщи Дарик. Стигала до електромерите по стълбовете и затова от "Енерго - про" са работили за отстраняване на аварии през нощта.

Сред щетите са и изровен от течението асфалт по улица, която била скоро ремонтирана. За щастие, пожарникарите са спасили човек, който попаднал във водата с автомобила си, и така поредната стихия не успя да вземе жертви.

Какви са останалите поражения предстои да се установи тепърва. От днес започва оглед на пострадалите домове в двете села. За целта е сформирана специална комисия, която да оцени стойността на нанесените щети.

Водещи

Най-четени