Нов протест срещу бежанците във Варна 04.12 | 12:20

Хората искат да се спре предоставянето на статут на хора, чиято самоличност не може да бъде доказана

От iNews.bg

Пореден протест срещу бежанците се провежда във Варна. Житеите на морската ни столица се събраха към обяд пред катедралата в града, за да поискат по-строги мерки за охрана на границите и недопускането на незаконното им преминаване. Това е шестият такъв протест във Варна, отбелязва бТВ.

Днешното събиране се провежда под мотото "Ние не сме против сирийските бежанци, а против организирания трафик на лъжебежанци, пристигащи в България, нарушавайки границите". Организаторите отново припомнят опасенията, че с мигрантската вълна у нас може да влизат активисти на терористични организации и наркотрафиканти. Настояват за изграждане на солидна стена по границата, по-масирана охрана и подобряване на оборудването и условията на работа на граничните полицаи.

Ще бъде изпратено и писмо до ООН. Протестиращите настояват също да не се предоставя статут на бежанец или международна закрила на чужденци, които влизат незаконно и не могат да докажат самоличността си и страната на произход. Масово заловените в България мигранти нямат лични карти и съответно е доста трудно да се докаже със сигурност кои са.

Водещи

Най-четени