Нов случай у нас на пребито и насилено от родители дете! Докога? 03.06 | 11:48

Във Варна е задържан баща на 17-месечно момиченце, блудствал редовно с дъщеря си

От iNews.bg

Момиченце на година и половина от село Каменар, Варненско, е прието в тежко състояние в реанимацията на университетската болница "Св. Марина" във Варна. Това съобщиха от лечебното заведение.

Детето е с видими следи от насилие. Има и сведение за извършено блудство.

От Областната дирекция на МВР съобщиха, че сигналът е подаден от майката на бебето срещу бащата, който е задържан. По случая е образувано досъдебно производство.

Бебето е било прието в 2.00 часа в шокова зала на МБАЛ "Св. Анна". Съществува сериозна опасност за живота му, съобщи по-късно на извънреден брифинг проф. Виолета Йотова, завеждаща Първа детска клиника в УМБАЛ "Св. Марина".

"Състоянието на детето е изключително тежко, с множество травми по цялото тяло, някои от които стари. Към момента прогнозата за живота на детето е много лоша, но полагаме всички усилия, за да го спасим", каза тя.

До момента няма изготвено заключение на съдебен лекар, а от външния вид на момиченцето става ясно, че е с множество травми върху главата, гръдния кош и крайниците. Има кръвоизливи в очните дъна, малък мозъчен кръвоизлив и нарушение в слуховия канал, обясни проф. Йотова.

Според медицинския екип, работещ по случая, съществуват съмнения и за допълнителни травми, за чието уточняване е нужно време.

 

Водещи

Най-четени