Нова блокада на „Орлов мост“ 04.11 | 13:48

Полицаите пак се събраха на ключовото столично кръстовище, някои се насочват и към Софийския университет

От iNews.bg

Нова блокада на "Орлов мост" в столицата направиха полицаите. Те отново протестират срещу готвеното от правителството орязване на социалните им придобивки. Десетки служители на реда се събраха преди малко на кръстовището и блокираха движението, съобщава БГНЕС. Полицаите се разхождат по кръстовището между светофарите.

Друга група служители на реда се е отправила към съседното кръстовище пред Софийския университет "Св. Климент Охридски". Вероятно те ще блокират движението и там. На същото място снощи служителите на реда протестираха най-дълго и не пускаха колите да преминават почти до 21 ч.

В момента протестът е мълчалив. Повечето полицаи отказват да говорят пред медиите. Един от полицаите казва, че няма да отстъпят по никакъв начин. Това, което им предлагат, по думите му, "фактически е пряка дискриминация спрямо бъдещите служители на МВР”. Събеседникът на БГНЕС припомня и че все още не е оттеглен проектът за бюджета за 2016 г., който предвижда орязването на разходите за сектор "Сигурност".

Водещи