Нова версия за смъртта на красивата Валя "разбуни духовете" 14.10 | 15:09

Момичето се явило в съня на леля си и казало, че е било отровено

От Теодора Кокаланова

Мистерията около смъртта на красивата бургазлийка Валя продължава. "Лельо, отровиха ме", казала в съня на леля си 24-годишната медицинска сестра от Бургас Валентина Иванова.

Жената не вярва, че племенницата ѝ сама е посегнала на живота си. Майката Пенка също е убедена, че дъщеря ѝ е била отвлечена и убита.

"Явно нещо я измъчваше, защото два дни преди да изчезне, ми сподели, че е притеснена и не може да спи нощем. Може би някой за нещо я е притискал, в нещо се е забъркала, но всички ние, както и познатите, сме убедени, че тя сама не е сложила край на живота си. Не беше способна на такова нещо", категорична е сестрата на майката на Валентина. 

Наблюдаващият заплетения случай прокурор Димо Маджаров поиска удължаване на срока за разследване, който изтича на 18 октомври. 

"Възложил съм конкретни задачи на служители от Криминална полиция към Областната дирекция на МВР в Бургас. Те са свързани с исканията на майката Пенка Иванова. Дори и най-малкото нещо да излезе, то ще бъде проверено, уверявам ви", отбеляза Маджаров. 

Младата Валя изчезна мистериозно на 15 април, а на 19 май морето изхвърли тялото й до пристанището, информира Флагман. Специфична експертиза ще отговори на загадката за наличието на диатомей в дробовете и бъбреците. Става дума за едноклетъчен организъм, който живее във водата. При удавяне от него се поема в голямо количество. Това може да отговори на мистерията дали Валя е била хвърлена в морето вече мъртва или се е удавила, обясняват експертите.

Водещи

Най-четени