Нова драма в Бургаско 22.04 | 07:12

22-годишен младеж беше открит мъртъв, прободен с нож

От Мая Александрова

22-годишен бургазлия изчезна на Разпети петък. Денонощие по-късно бе намерен мъртъв, изхвърлен край черен път близо до карнобатското с. Сигмен.

Причината за смъртта на младия мъж е остра кръвозагуба, причинена от 4 прободни рани в гръдния кош, които са засегнали белия дроб, съобщиха от полицията.

За убийството е задържан 21-годишният Тодор Атанасов, приятел и съсед на жертвата, пише в. "24 часа".

Николай Христов работел като дистрибутор на хранителни стоки. В петък отишъл на работа както обичайно. Малко след 15.00 часа се обадил по телефона на майка си и  казал, че ще се прибере около 17.00 часа, тъй като планирал да излиза с приятелката си. Около 16.00 часа момичето опитало да се свърже с него, но телефонът му не отговарял. От този час нататък следите на младежа се губят.

Николай не се прибрал в петък вечер, което било необичайно за него, но родителите му решили, че е отишъл някъде с приятели. Когато и на следващия ден не успели да говорят с него, те се обадили в полицията.

Органите на реда се свързали с фирмата, където младият мъж работи и проверили маршрута, който трябвало да мине със служебния бус. Според запис на камера около 11.00 часа в петък той бил в Айтос.

В събота следобед микробусът е намерен изоставен край кв. "Банево". По седалката са открити следи от кръв. Личало, че някой пробвал да ги заличи, но неуспешно.

Според запознати при огледа полицаите намират и улики, които ги насочват към 21-годишния Тодор Атанасов. Той също е възпитаник на морското училище както Николай, но за разлика от него не работи. Още като непълнолетен се забъркал в кражби, първо бил осъден на пробация, но я нарушил и попаднал в затвора. Замесил се и с наркотици. Всички в квартала знаят, че разпространява дрога, говореше се пред бл. 20, където живее соченият за убиец на жертвата и самият Николай.

Тодор бил задържан в събота вечерта. Междувременно полицията открива и тялото на Николай. Според запознати обвиненият в убийството е направил самопризнания, но срещу него има и други доказателства.

Назначена е съдебно-медицинска експертиза, която ще изясни дали Николай е изхвърлен от колата жив и след колко време от намушкванията е настъпила смъртта.

Основната версия, по която полицията работи, е грабеж, но все още такова обвинение не е повдигнато. По първоначални данни Николай е имал в себе си около 5000 лв. Ревизия във фирмата ще конкретизира размера на сумата.

"Нищо не знам, сега се прибирам, не мога да си обясня какво се е случило", каза бащата на Тодор - Иван Атанасов, който отвори вратата на апартамента им. Семейството живее на третия етаж, а родителите на Николай са на първия.

Убитият младеж е единствено дете.

"Невероятно добър и скромен, на мравката път прави", споделят близки до семейството. Майката на Ники от години се борела със злокачествено заболяване. Баща му работи в пристанището и е колега на бащата на Тодор.

Водещи

Най-четени