Нова заповед от директора на РЗИ в София 19.04 | 19:42

Възстановява се плановия прием на операциите в София-град

От iNews.bg

Възстановява се плановия прием на операциите в София-град. Това става ясно от нова заповед на директорът на РЗИ-София д-р Данчо Пенчев.

Плановите операции в София бяха спрени в началотo на март като част от мерките за борба срещу разпространение на COVID-19. Заповедта влиза в сила от днес. От днес има ново разхлабване на мерките на национално ниво.

От днес посещенията в детски центрове, клубове и други, предоставящи организирани групови услуги за деца, се допускат при използване на не повече от 50% от капацитета на помещението и носене на защитни маски от персонала със заповед на здравния министър. Освен това от днес на национално ниво се допуска провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, провеждането на културни и развлекателни събития, при използване на не повече от 50% от капацитета на помещенията, спазване на физическа дистанция от 1.5 м и носене на защитни маски от участниците.

Същото важи за посещенията във фитнес центрове, спортни зали и клубове, плувни басейни и комплекси, балнеолечебни, СПА и уелнес центрове

Водещи

Най-четени