Нова порция СРС-та разкрива кой е босът на съдебната власт у нас 28.06 | 14:39

Според стенограмите това е Камен Ситнилски

От Десислава Маданска

Нова порция СРС-та разкрива кой е босът на съдебната власт в България. Стенограмите са изпратени на електронната поща на iNews от boikocvetanov@net.hr с изпращач "Naiden Boikov", придружени с "Истината винаги излиза наяве".

В новата порция СРС-та се казва, че босът на Висшия съдебен съвет е Камен Ситнилски.

В съобщението се твърди, че става дума за стенограми на СРС, които разкриват как двама от членовете на ВСС - Камен Ситнилски и Румен Боев от квотата на прокуратурата, са назначени чрез манипулиране на избора.

От записите става ясно, че към Ситнилски магистрати се обръщат с "шефе", а назначението му във ВСС се организира от председателя на Окръжен съд - Хасково, Иван Ванчев и шефът на Апелативна прокуратура - Бургас, Емил Христов. В разговорите участват и председателят на Окръжен съд - Хасково - Миглена Тянкова, и председателят на Районен съд - Свиленград, Христо Горчев.

"Искате да станете някакъв в съдебната система? Редови магистрат? Началник на районно ниво, тарикат на окръжно или обитаващ висшите етажи, решаващи съдбите на хората - при всички положения ще ви е необходима една целувка. На ръка. Ръката на Камен Ситнилски – босът във Висшия съдебен съвет (ВСС). Ако не знаете кой е той, спрете да четете или се поинтересувайте. Камен Ситнилски изглежда добродушен чичка, но всъщност е този, който, ако сте в съдебната система, може да ви издигне, а може и да ви провали", пише в съобщението, изпратено от Naiden Boikov.

Най-четени