Нова служба ще провежда конкурсите за ремонти в София 16.05 | 15:26

Фандъкова ще изисква от новия главен архитект максимална прозрачност и ефективен диалог

От iNews.bg

Нова служба ще се появи в София, а целта ще бъде тя да организира обществените поръчки на столицата и да следи за качеството им и че всичко се случва по правилата. Идеята е на новия главен архитект на София Здравко Здравков. Той обяви, че създаването на Звено за градско и пространствено планиране ще бъде един от първите приоритети в работата му.

Сред другите задачи, върху които ще акцентира новият главен архитект са концепция за развитие на София като зелен и привлекателен град, създаването на дигитален архив на проекти и развитие на електронните услуги и др., предаде БГНЕС. Здравков изтъква, че работата му като главен архитект на цяла община преди и натрупания опит като администратор ще му бъдат от голяма полза за новото назначение.

При избора ключова беше публичността и спазването на правилата, каза от своя страна кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, която представи официално новия главен архитект. Сред задачите, които очаква от него, Фандъкова спомена - да предложи такава реформа, която да гарантира на първо място по-бързо и качествено обслужване на гражданите и бизнеса, максимална прозрачност и да създаде механизъм за ефективен диалог с професионалните и гражданските организации.

Водещи

Най-четени