Нова тревога в Мизия: Водата става само за миене на улиците 08.08 | 11:09

Водоснабдяването е възстановено, но водата не е годна за пиене и битови нужди

От Теодора Кокаланова

В Мизия е възстановено водоснабдяването, но водата не е годна за пиене и битови нужди. По оповестителната система в наводнения град е било отправено съобщение към жителите, че водата, която отново потече от чешмите става само за миене на улиците.

С нея не трябва да се поят и домашните животни, предаде БТА. От общинската администрацията предупредиха, че не трябва да се използва и вода от местни водоизточници - кладенци и извори. В Мизия пристигна министърът на здравеопазването Мирослав Ненков и главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев.

Те оглеждат наводнените квартали на града. От общинската администрация отправиха призив, че има нужда  от ботуши, гумени ръкавици и найлонови чували за хората, които вече имат достъп до имотите си и са започнали да ги почистват. 

Водата от придошлата река Скът бавно се оттича от Мизия, оставяйки след себе си тонове кал и тиня. Повече от 800 души бяха евакуирани, след като градът беше залят

Българския червен кръст родължава набирането на средства за пострадалите от наводненията в страната на кратък номер 1466. Само за два дни по благотворителната кампания на БЧК са постъпили над 100 000 лв. Положението в Мизия остава бедствено. Над 100 са пострадалите постройки в града. Водната стихия взе две жертви

 

Водещи

Най-четени