Новата „Зелена зона“ в София ще заработи от следващия месец 05.10 | 13:14

За тези райони са назначени около 70 души нов персонал в ЦГМ

От iNews.bg

Разширяването на зелената зона трябва да се случи от 1 ноември в четири столични квартала. 1 500 нови места ще има в район Възраждане, 700 в Красно село, 2200 в Лозенец и 1100 в Оборище, обясни пред БНР Румяна Милова - директор на дирекция "Паркиране и гаражи" в Центъра за градска мобилност. В новоприсъединените райони ще има екипи, които ще поставят "скоби" на колите.

"На практика целият Лозенец влиза в обхвата на зелената зона, но гражданите го пожелаваха. Смятам, че ще бъдат оправдани очакванията на тези, които пожелаха да има контролирано платено паркиране, тъй като практиката показва, че към момента това е единна добър способ за въвеждане на ред. Виждаме го в цяла Европа. Резултатите са положителни. Разбира се, след въвеждане на зоната е много важен контролиралът, за който се ангажираме, че ще бъде на ниво", казва Милова.

"Скоро направихме едно проучване. В сега съществуващата зона в Лозенец запълняемостта на паркоместата е около 60%, а 80% от паркиралите автомобили са на домуващи", допълва тя.

Домуващите в новите зони, които имат постоянна регистрация, могат да ползват постоянен талон, закупен от офисите на ЦГМ на улица "Будапеща" 17, площад "Възраждане" и на метростанция "Европейски съюз", както и онлайн. Въпроси могат да се задават и на телефон 0 700 13 233.

Най-четени