Новата седмица идва с блокади по "Струма" и "Тракия" 26.02 | 12:39

Започват нови проверки на тунелите

От iNews.bg

След като през настоящата седмица отново бяха инспектирани тунелите по автомагистрала "Хемус", от утре започват проверки и по "Струма" и "Тракия". Експерти ще оценяват състоянието и на първокласния път между София и Кулата.

По двете магистрали не се предвижда спиране на движението, но превозните средства ще бъдат отклонявани на три места по пътя към Кулата. В понеделник от 08:00 до 17:00 ч. обект на проверка ще бъдат двата тунела на магистрала "Струма" – при 56-ти и 82-ри километър. При работата на експертите последователно в дясната и лявата тунелна тръба ще бъде ограничено преминаването в изпреварващата лента и ще бъде намалена скоростта на движение.

На 27-ми километър ще има инспекцията на съоръженията на пътя София – Кулата, като това отново ще се случи в часовия пояс 08:00 - 17:00 часа. Ще бъдат проверени трите тунела – при 370-ти, 383-ти и 388-ми километър. В тези участъци движението изцяло ще се пренасочва към близките общински пътища.

Във вторник експертите ще се заемат с тунела "Траянови врата” на "Тракия". Движението ще се ограничава последователно в дясната и лявата тръба на съоръжението и ще се извършва двупосочно в свободното платно.

Водещи

Най-четени