Новата учебна година ще бъде открита в цялата страна 17.09 | 07:14

Сергей Игнатов ще бъде във Втора английска гимназия „Томас Джеферсън” – София

От Кремена Бедерева

Новата учебна 2012-2013 година ще бъде открита в цялата страна.

Вицепрезидентът Маргарита Попова ще участва в 8.30 часа в тържественото откриване на новата учебна година в СОУ "Христо Смирненски" в Хисаря.

В 13.20 часа в Ловеч Маргарита Попова ще открие учебната година в ГЧЕ "Екзарх Йосиф I". След тържественото откриване вицепрезидентът ще даде начало на строителството на нов физкултурен салон към училището. Вицепрезидентът Попова ще има среща-разговор с учениците от XI и XII клас и техните ръководители.

Министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов ще открие учебната година във Втора английска гимназия "Томас Джеферсън” – София. В 12 ч., заедно с колегата си Десислава Атанасова, той ще участва в откриването на академичната учебна година в Медицинския университет - София. Церемонията ще се проведе в аудиторията на УМБАЛ "Майчин дом”.

В 11.00 ч. заместник-министърът на здравеопазването д- р Минчо Вичев ще присъства на тържественото откриване в новата учебна година в Медицински университет – Пловдив. Събитието ще се проведе пред Аудиторния комплекс. Заместник-министър Десислава Димитрова ще бъде на посещение в Стара Загора.

От 10.30 ч. тя ще присъства на тържеството по повод началото на учебната година във форума на Тракийския университет. В 12.00 ч. заместник-министър Димитрова ще участва в откриването на ново модерно общежитие за 350 студенти - Студентския град, Стара Загора.

По-късно същия ден министър Игнатов ще поздрави българските ученици за новата учебна година в неделното училище в Солун, Гърция.

Министърът на културата Вежди Рашидов ще открие новата учебна година в Националното училище за изящни изкуства "Илия Петров” в София в 10 ч., а в 11,30 ч. ще поздрави учениците и преподавателите в Националното музикално училище "Любомир Пипков” в София.

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов ще открие новата учебна година в Тракийския университет в Стара Загора. Събитието е от 10,30 ч.

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов ще открие новата учебна 2012 -2013 година в столичното 11 СОУ в 09.00 часа. На ръководството на училището и неговите възпитаници ще бъде представена интерактивна площадка, на която децата ще се обучават по пътна безопасност.

Министърът на околната среда и водите Нона Караджова ще открие новата учебна година в две пловдивски училища. От 8,30 часа тя ще посети СОУ "Константин Величков” в Пловдив.

В 9,45 часа министър Караджова ще открие учебната година и за учениците от СОУ "Св. Патриарх Евтимий”.

Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов ще открие в 10:30 часа първия учебен ден в Природоматематическата гимназия "Акад. Никола Обрешков” в Бургас.

Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков ще открие новата учебна година в ІІІ Основно училище "Димитър Талев” в Благоевград в 10 ч. Това е едно от десетте училища в страната, които получават по 1 млн. лв. са изграждане и реновиране на спортната си база.

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова ще открие новата учебна година в 108 СОУ "Никола Беловеждов” от 09:00 ч., ж.к. "Дружба”, район "Искър”.

Водещи

Най-четени