Нови 15 незаконни сметища разчисти община Добрич 26.07 | 11:17

Общо 2 400 кубически метра отпадъци са събрани

От Елена Коцева

Общо 2 400 кубически метра отпадъци са събрани и извозени от почистените 15 микросметища в Добрич. 

Нерегламентираните замърсявания, които се почистват тази година, са в кварталите "Рилци", "Добротица", "Балик", както и по някои от околовръстните пътища на града, съобщава БТА.

За почистването на тези нерегламентирани сметища са изразходвани около 15 000 лева.

Средства в размер на 380 000 лева бъде използвани за ремонт и почистване на река "Добричка" в участъка от новата облицовка на дере "Сердика" до бул. "25 септември", съобщават още от община Добрич.

През месец юни общината е спечелила финансиране на мащабен проект, с който предстои сериозна корекция на дерето на река "Добричка".

С финансирането в размер на над 1 милион лева ще бъдат почистени близо 8 км. растителност, наноси, битови и други отпадъци.

С двата проекта Община Добрич ще постигне предотвратяване на наводненията и ще осигури защита на живота и имуществото на хората, културните и материалните ценности в град Добрич. С извършените дейности ще се подобри екологичното състояние на района и ще се създадат нови възможности за икономическо и социално развитие.

През тази година общината е започнала и обработване с хербициди на вече почистени участъци от коритото на река Добричка. Вече са обработени 2 500 кв. м, което струва около 12 000 лева на общинската хазна.

Водещи

Най-четени