Нови задръствания ще тормозят варненци 05.11 | 14:31

Причината е в започващия ремонт в района на бул. „Васил Левски“

От iNews.bg

На още една точка във Варна ще има задръствания. След като тръгна поредният етап от ремонта на Аспаруховия мост, сега такъв започва и на бул. "Васил Левски". Временна организация на движение ще бъде въведена в два участъка по ул. "Ян Палах" заради ремонтните дейности. През следващата седмица стартират строителните дейности за изграждането на пътния участък от ул. "Подвис" до ул. "Зюмбюл", а организацията за преминаване ще е на два етапа, предаде БНТ.

При първия, лентите за движение в двете посоки по булеварда ще останат почти без промяна - две ленти в посока ул. "Прилеп" и една лента в посока "Златни пясъци". Движението към ул. "Брегалница" ще е затворено поради изграждането на водопровод, а след това и на новото пътно платно.

При втория етап движението ще се прехвърли в изградения участък на булеварда, като разминаването ще е с по една лента в посока. Участъкът е с дължина 300 метра, след което ще се влива в съществуващото пътно платно. Подходът към ул. "Брегалница" ще бъде прекъснат до приключване на строителството в участъка. Маршрутите, както и спирките на градския транспорт, остават непроменени за времето на строителните дейности в този участък.

Водещи

Най-четени