Нови партии в Реформаторския блок до седмица 06.02 | 18:25

Опитът за разбиване на дясното пространство беше грешка, каза Найден Зеленогорски

От iNews.bg

Днес Реформаторският блок внесе документите за регистрация на коалицията от партии между ДБГ, СДС, БЗНС и БНД в Централната избирателна комисия. Внесохме 6 500 подписа на 1 300 страници и сме амбицирани да покажем добри резултати на предсрочните парламентарни избори, уточни Найден Зеленогорски, председател на Предизборния щаб на Реформаторския блок. Предстои седмица, в която ще добавим още политически сили към РБ и ще представим програмата ни за изборите, съобщи още той.

Фрагментирането в дясно притеснява избирателите. Ние направихме всичко възможно, за обединение в дясно. Този опит за разбиване на дясното беше грешка, каза Зеленогорски. Ясно е, че единственият десен проект, който ще влезе в парламента, е РБ, добави той.

С НПСД гледаме в една посока – евроатлантическата ориентация на България, но те искат да водят своята голяма битка с ДПС и виждат успеха й през обединението с ДОСТ, отговори Зеленогорски на въпрос относно участието на НПСД на следващите избори. Уважаваме това решение, но ясно заявихме, че по никакъв начин не можем да си сътрудничим с партията на Лютви Местан, категоричен бе той.

България трябва да продължи по пътя на дясноцентристкото обединение и РБ е единственият гарант за това. Възможно е да се стигне до мнозинство между ГЕРБ и БСП, което би създало огромни проблеми за България, каза Зеленогорски.

Програмата на БСП би струвала 14 млрд. лв. на българския данъкоплатец. Това са 4 КТБ-та, каза Димитър Делчев от Националния координационен съвет на РБ. Имайки предвид, че БСП ще бъдат тежки популисти и ще направят опит да се доберат до властта и да източат хазната с популистките си мерки, за нас отговорността да имаме висок резултат, става още по-голяма, добави той.

Водещи

Най-четени