Нови пожарни за празника на пожарникарите 14.09 | 14:30

Борисов се качи в един от автомобилите и направи кръг на територията на поделението

От Кремена Бедерева

Седем големи града в България вече имат нови противопожарни автомобили, а премиерът Бойко Борисов се увери лично в надеждността на техниката.

Да връчат тържествено ключовете, освен премиерът Бойко Борисов, в поделението на бившата жандармерия дойдоха няколко министри и столичният кмет Йорданка Фандъкова. 42 нови автомобила ще бъдат разпределени за нуждите на пожарната. А церемонията днес съвпада с професионалния празник на службата, съобщава БТА.

От там изчисляват, че новата техника ще улесни работата на около 35 процента от огнеборците в страната в страната. Статистиката пък сочи, че в тези градове е съсредоточено почти половината население на страната.

Премиерът отбеляза, че се очакват още 120 такива автомобила и общо автомобилите в ПБЗН ще станат 430 – малък, среден и голям клас. "В Парламента приказките отлитат, а това остава, и всички вие ще се приберете с тази прекрасна техника. Още 20 автомобила ще вземем по програмата с Гърция в граничните райони”, каза премиерът Борисов.

От реализираната икономия, която е направена от закупуването на 42 нови автомобили за ГД ПБЗН, ще бъдат закупени още 10 автомобили за дирекцията, каза от своя страна министърът на вътрешните работи и вицепремиер Цветан Цветанов . "Този проект е съвместен между МВР и МРРБ по Оперативна програма на регионалното министерство. Всички мероприятия ще бъдат в полза само и в интерес на българската пожарна, за да се подобрят условията на труд на всички огнеборци”, каза министърът.

Министър-председателят Бойко Борисов се качи в един от автомобилите и направи кръг на територията на поделението. По време на демонстрацията на позабравени умения от по-ранната си кариера министър-председателят качи до себе си Цветанов и шефа на националната пожарна Николай Николов.

На връчването на ключовете на новите пожарни автомобили присъстваха министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, кметът на София Йорданка Фандъкова, председателят на БЧК Христо Григоров и други.

Премиерът Бойко Борисов благодари на всички, които се включиха в кампанията за кръводаряване.




Водещи

Най-четени