Нови разкрития! Таксиджията склонил за 20 лева до Арапя, после размислил и зарязал на пътя Юлия, която оставя дъщеря на 13 28.07 | 22:30

Бакшишът е местен човек – от Созопол, на 36 г., кара такси от 10 години, придвижва се с Фолксваген. Инициалите му са П.М. Той не е задържан. Няма съставомерност по НК за поведението му във фаталната нощ

От iNews.bg

"Обичам те... Ще ми липсваш ужасно много, дано си на по-добро място и все така усмихната и щастлива!” – Това са прощалните думи на Натали след ужасната кончина на най-близката й приятелка – Юлия Ангелова от София. 34-годишната столичанка намери смъртта си край Созопол в нощта срещу неделя, оставяйки 13-годишна дъщеричка, за която се е грижела сама.

Разследването н колегите от бургаския сайт флагман.бг показа, че Юлия е била прекрасен човек, завършила е магистратура в УНСС и е работела за българския клон на немската компания Сименс в София. Любителка на екстремните спортове, фен на рока. 

Натали е приятелката, с която премазаната от няколко автомобила по главния път Созопол-Приморско Юлия е била в плажното заведение "Ginny bar” в Созопол (на снимката горе двете са заедно, Юлия е вдясно). Мистерията около това как се е озовала в автомобила на таксиджията, който я изоставил на пътя през нощта, постепенно започва да се разплита.

Свидетел от бара, намиращ се на централния плаж, се обади в редакцията ни, за да каже, че познавал много добре двете млади жени – Юлия и Натали. Същата вечер Натали е била със своя приятел. Тримата се веселили и когато дошло време да изпратят Юлия за Арапя, именно този приятел я завел до таксито и се спазарил с шофьора да я закара за 20 лв. до Арапя. Затова двамата са потресени от последвалите драматични събития на пътя.

Младата жена се притеснила още при разклона за в.с. "Св. Тома", защото видяла, че броячът надхвърля 20 лв. Попитала дали не може да плати, когато пристигнат чрез ПОС-терминал – опция, която е била изключена посреднощ в къмпинг Арапя. Именно поради тази причина жената е напуснала таксито и се озовала на главния път, за да бъде пометена минути след това от няколко автомобила. 

Таксиджията е местен човек – от Созопол, на 36 г., кара такси от 10 години, придвижва се с Фолксваген. Инициалите му са П.М. Той не е задържан. Няма съставомерност по НК за поведението му във фаталната нощ. До този момент показанията му звучат противоречиво – той ту съжалява Юлия, защото се е разкаял и се е върнал обратно, за да я прибере към Созопол, ту после я обиждал, като твърдял, че се е държала невъзпитано, настоявайки  още с влизането в автомобила да пусне високо рок. 

Очаква се скоро криминалистите да установят водача на автомобила, който е блъснал младата жена първи, след което е избягал без да й окаже помощ. Прегледани са видеозаписи на много камери по пътя и са съпоставени по време, издирват се за огледи десетки коли. Много  било вероятно тя да е била жива след първия удар. Предвид това, че трупът е в много тежко състояние може да се направи извод, че Юлия е била прегазена от втори, дори от трети автомобил, докато издъхне в страшни мъки. 

Водещи

Най-четени