Нови разкрития за атентата на летището в Сарафово 20.02 | 10:07

Участвало е пряко и трето лице освен двете, установени досега

От iNews.bg

В атентата на летище Сарафово край Бургас е участвало пряко и трето лице освен двете, установени досега.

Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров. Той допълни, че е изпратена нова съдебна поръчка.

Внасянето на обвинителен акт не се отлага за неопределено време, посочи Цацаров. Той отбеляза, че все още няма отговор на запитването, изпратено от българските власти за първите двама, заподозрени в участие в атентата.

По думите му по делото има нови разкрития и обстоятелства, които водят до установяване на самоличност на пряко участвало лице, което до момента не е било известно.

"Ще разполагаме с далеч повече доказателства. Досега бяха установени две лица, вече са три”, заяви Цацаров.

"По отношение на другите две лица решението дали ще бъдат предадени е на друга държава. Нямаме отговори, но имаме направено запитване по съответния ред", добави Цацаров.

Терористичният акт на летище Сарафово в Бургас отне седем живота на 18 юли 2012 година. В автобус, пълен с израелски туристи, избухна бомба и уби шестима от тях, както и българския шофьор на автобуса.

35 други получиха сериозни наранявания. Отговорност за атентата така и не беше поета, но българското правителство, ръководено от премиера Бойко Борисов, и в лицето на тогавашния вицепремиер Цветан Цветанов, заяви, че организатор е ливанската радикална организация "Хизбула".

От самата групировка отричат да имат общо.

Водещи

Най-четени