Нови тапи на ключови изходи на София 24.09 | 14:00

Започват ремонти на Околовръстното и на пътя за Перник през Владая

От iNews.bg

От началото на следващата седмица в две от ключовите точки в покрайнините на София ще има нови задръствания. Причината е в започващата рехабилитация на участъците. От утре започва ремонт на Източната тангента на Околовръстното шосе на София. Ще се рехабилитира участъкът от магистрала "Тракия" до Северната скоростна тангента.

Ден по-късно, на 26 септември, ще стартира поетапен ремонт на участъка от път I-1 (Е-79) София - Перник, през Владая. Ремонтът ще започне от отсечката между "Черния кос" и КПП "Владая". Ще се работи и в двете платна в посока София. Движението ще се пренасочи двупосочно в платната за Перник. За улеснение на трафика по време на строителните дейности, безопасното и безконфликтно пътуване, Агенция "Пътна инфраструктура" препоръчва на шофьорите да използват автомагистрала "Люлин" и третокласния път Голямо Бучино – Мало Бучино - Суходол.

Ремонтните работи се предприемат за повишаване безопасността на движение през зимните месеци. От пътноподдържащите дружества ще се изисква да работят с пълна мобилизация, за да може предвидените дейности да завършат в максимално кратък срок. Шофьорите ще бъдат уведомявани своевременно за всеки етап от извършваните строителни работи и временната организация на движение.

Водещи

Най-четени