Новият посланик на САЩ с нетърпение очаква да се запознае с България 24.09 | 18:10

Марси Рийс се обърна към страната ни с видео в YouTube

От Елица Елефтерова

Новият американски посланик на САЩ у нас Марси Рийс, която ще наследи Джеймс Уорлик, се обърна към страната ни с видео в YouTube.

В обръщението си Марси Рийс се представя на български език, на фона на любимото й място във Вашингтон - Мемориала на Ейбрахам Линкълн.

В клипа тя обяснява, че Линкълн е един от непоколебимите защитници на човешките права и демократичните свободи и подчертава, че това са ценности, които нашите две държави споделят.

През последните две години Рийс е оглавявала две мисии на Балканите и е служила като заместник-преговарящ по договора с Русия за контрола на въоръженията.

Като посланик тя ще използва досегашния си опит, за да запознае повече американци с ползата да правят бизнес в България, да разшири нашето сътрудничество в сигурността и ще подкрепи усилията на страната ни за подобряване на съдебната система.

Рийс възнамерява да разшири и познанията за културата и историята на нашите две страни.

Тя споделя, че със семейството й обичат излетите в планината и плаването с лодки.

Новият американски посланик очаква с нетърпение да изследва българските планини и морския бряг, както и да посети градовете и да разгледа културата и изкуството ни.

Преди всичко очакваме да се срещнем с вас - българите, казва новият посланик и завършва клипа с българското "До скоро".

Най-четени