Ново дело срещу Жоро Инкасото 05.08 | 11:45

Искът е за 1000 лв. обезщетение за охранителната фирма

От iNews.bg

Ново дело тръгва срещу Георги Енев, който задигна близо 1,5 млн. лв. от инкасо автомобил в Пловдив. Това съобщи Георги Атанасов от адвокатската колегия на фирмата, в която работил Енев. По думите на адвоката това дело ще се води, защото дружеството трябва да получи обратно парите си. Претенциите на охранителната фирма са за близо 1000 лв., информира агенция "Фокус". Атанасов обясни, че средствата са изплатени за погасяване на задълженията към дружествата, които са му предоставяли средствата за транспортиране.

Според адвоката е въпрос на дни делото да влезе в съда.

По думите му охранителната фирма е изплатила повече от колкото е застраховката. Плащани са и лихви, и разноски, които са различни от застрахователното обезщетение. И тъй като застраховката не покрива всичко разликата ще се претендира пряко от извършителя, каза още адвокат Атанасов.

Освен това застрахователната компания също би могла да заведе дело срещу Енев, станал известен като Жоро Инкасото, и да си иска парите, които е изплатила. 

Георги Енев бе осъден от Пловдивския окръжен съд на 8 години затвор при първоначален строг режим, след като призна за кражбата. Той обаче все още не е казал къде са задигнатите 1,5 млн. лв. Делото се гледа по съкратената процедура. По закон никой не може да го накара да говори, ако той не иска, коментираха магистрати.

Водещи