Ново напрежение в Хитрино, хората искат вече да се прибират 16.12 | 12:26

Изкараха трета цистерна, властите не искат да пускат никого, докато не отстранят и останалите 9

От iNews.bg

Напрежението в Хитрино отново започва да расте. В седмия ден на кризата хората вече губят търпение. Гневни са и искат да се приберат по домовете си. Казват, че няма да пречат на спасителната операция. Страхуват се, че крадци ще влязат в къщите им, защото според техните наблюдения селото не се охранява добре, предаде БНТ.

В същото време хората не искат и да бъдат държани на страни. Искат всеки ден информация за състоянието на въздуха - замърсен ли е, какви са нивата. Смятат, че тези изследвания не трябва да остават само за институциите, а да им се съобщават и на тях.

В същото време трета цистерна бе преместена от мястото на взрива в Хитрино и откарана далеч от селото. Дерайлиралите вагони са общо 12, като вчера бяха изтеглени първите 2. Така край разрушената гара остават още 9 цистерни. Блокадата на селото няма да падне докато всички не бъдат преместени на безопасно разстояние. На този етап все още не е ясно и кога хората ще бъдат допуснати до домовете си. Очаква се днес на пристигне техника, която ще реже цистерните. Надеждите са в понеделник или вторник да падне блокадата на Хитрино.

Водещи