Ново отлагане на делото Цветанов - ще се гледа след изборите 15.05 | 22:05

Орлин Тодоров отказа да посочи кой го е предупредил, че ще бъде подслушван

От Теодора Кокаланова

Съдът насрочи нова дата по делото срещу Цветан Цветанов. Причината е поисканото от съда постановление за образувано досъдебно производство. Съдът определи нови две дати – 29 и 30 май, като втората е резервна. Делата ще се гледат от 9:30 часа. 

"Те обвиняват г-н Цветанов, че е близък на Орлин Тодоров, тръгнал да го избавя от наказателно преследване, а се оказа, че са се виждали 2 – 3 пъти в присъствието на 200 – 300 души. Към 2009 година Цветан Цветанов не е знаел кой е Орлин Тодоров от Горна Оряховица", отбеляза адвокатът на Цветан Цветанов Менко Менков. 

Софийският градски съд глоби с 300 лева бившия началник на звеното за борба с организираната престъпност във Велико Търново Орлин Тодоров, защото той отказа да назове името на служителя от МВР, който го е предупредил, че ще бъде подслушван.

Пред съда Тодоров каза, че през 2009 година от бивш служител на полицията в Търново е разбрал, че срещу него е образувано досъдебно производство и ще бъдат използвани СРС-та. По-късно тази информация е била потвърдена на Тодоров и от прокурорски източник. Орлин Тодоров заяви, че е нямал лични отношения с бившия вътрешен министър Цветан Цветанов.

Той посочи, че познавал Цветанов основно от вестниците, а двамата са се срещали три пъти, когато бившият министър бил в града. Съдът остави в сила и наложената глоба на Тодоров от предишното заседание, когато той не се яви. Тя също е 300 лева, информира агенция "Фокус". 

Водещи

Най-четени