Новогодишният концерт в София на пл. Батенберг започва в 21.30 ч. 31.12 | 11:20

Градският транспорт ще работи с удължено разписание

От iNews

В 21.30 довечера е началото на Новогодишния концерт, който организира Столичната община на площад "Батенберг" в София. Градският транспорт ще работи с удължено разписание. Ще бъде ограничено движението на пътни превозни средства в района след 16.00 часа. Пропускателните пунктове за площада ще бъдат шест.

До 01:00 часа на 1 януари ще продължи концертът. Няма да има фойерверки и пиротехника. Предвидено е светлинно шоу.

Свилен Ноев от група "Остава" съобщи кои ще са участниците в концерта:

"Brazz ViliDJ, Криста, страхотна поп певица, след това сме ние - "Остава", след това са Дони и Нети, на Нова година ще свири Ибряма с неговия оркестър, след това - легендите от "Тангра".

За доброто настроение ще се погрижи и Брас бендът на Националното музикално училище "Любомир Пипков".

Ето какво сподели Нети за емоцията около посрещането на Новата година:

"Това е страхотно преживяване и да си пожелаем да сме здрави и усмихнати, всички около нас и дай боже да има мир през следващата 2024 г. Заповядайте, ние с Дони ще сме там, ще ви изпеем наши любими песни, надявам се и ваши и в 12:00 часа заедно ще изпеем химна на нашата Република България".

Шест ще бъдат пропускателните пунктове, обособени по периферията на площада. 200 полицейски служители и 12 от общинска полиция ще съблюдават за реда по време на концерта, информира Красимир Димитров от Столичната община:

"Тези граждани, които са във видимо нетрезво състояние, няма да бъдат допускани до концерта. С пиротехника и стъклени чаши също няма да бъдат допускани през КПП-тата. За концерта сме подсигурили достатъчно екипи на дирекция "Аварийна помощ и превенция", също пожарни екипи и линейки.

От 18 часа днес до 2 часа на 1 януари ще бъде позволено използването на пиротехнически изделия в София. Наредба на Общинския съвет забранява да се гърми до училища, детски градини и лечебни заведения. Заместник-кметът по социални дейности Надежда Бачева призова хората да се въздържат от използването на такива изделия и фойерверки по време на празника:

"Кучета, малки деца, хора с увреждания - това много им пречи, смущава ги и смятам, че няма нужда от такива емоции в празничната нощ".

Водещи

Най-четени