Норвегия продължава да финансира наши еко и културни проекти 15.07 | 15:24

Това съобщи Дагфрид Йортхул, първи секретар на посолството на Норвегия у нас

От Петя Михайлова

Подкрепата на Норвегия за български проекти ще продължи и през следващите пет години, а финансирането им ще се утрои и ще достигне 126,6 милиона евро.

Това съобщи в Габрово г-жа Дагфрид Йортхул, първи секретар на посолството на Норвегия у нас, цитирана от БТА.

Проектите, които финансовият механизъм на Европейското икономическо пространство /ЕИП/ и Норвежката програма за сътрудничество ще подкрепят през следващия програмен период са в сферата на зелената индустрия, здравеопазването, възобновяемите източници на енергия, културното наследство, грижата за деца и младежи в риск, информира госпожа Йортхул.

Тя уточни, че от 2007 година досега, откакто България е бенефициент по двете програми, страната е получила за реализирането на проекти над 41 милиона евро.

Днес в Габрово Дагфрид Йортхул, министърът по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев и кметът на Габрово Николай Сираков откриха на централния площад "Възраждане" пътуващата изложба "Резултати на фокус".

Изложбата показва в 23 фотоса проектите, реализирани в България със средства от финансовия механизъм на ЕИП и Норвежката програма за сътрудничество. Изложбата ще остане в Габрово до 19 юли.

Водещи

Най-четени