Нормализират се нещата и в най-критичните точки на страната 03.12 | 15:38

Бественото положение в Смолянско ве още не е отменено

От iNews.bg

Към този момент обстановката в най-засегнатите от проливните дъждове области на страната се нормализира. Това съобщха от МВР. От Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на насеението" от сутринта до 13:00 ч. са реагирали на десетки сигнали. Придощлите води вече започват бавно да се отдръпват. Все пак обаче има наводнени имоти в някои села и градове – основно мазета. Ето и каква е обстановката в различните засегнати райони:

Кюстендил

Към този момент нивото на речното корито на река Бистрица от с. Гърляно до с. Долно село се понижава, показва извършената проверка.

Перник

Пожарникари и спасители са реагирали на 13 сигнала за наводнени мазета в областния град. На терен работят 5 екипа, няма застрашени хора.

София

Седем екипа на пожарната работят по 15 сигнала за отводняване на мазета. Няма застрашени хора.

Продължава дежурството на място в района на яз. Суходол. Нивото на водоема към момента е в норма. При необходимост се изпуска контролирано.

Организирано е превантивно наблюдение на водоемите, които представляват евентуална опасност за населението, ако прелеят.

Смолян

Продължава обявеното бедствено положение на територията на цялата община. Водните количества в язовирите, микроязовирите и хвостохранилищата са в норми. Към момента обстановката е нормална, водите в речните корита са повишени, но няма преливане на водоеми. Създадена е организация за непрекъснато следене на нивата на реките.

В голяма част от областта вали дъжд, по високите части има силен вятър.

Монтана и Кърджали

Валежите са спрели, създадена е организация за ежечасно наблюдение на критичните участъци на реки и язовири.

Водещи

Най-четени