Носенето на маски на открити пространства в община Кюстендил остава задължително до 7 март 22.02 | 18:13

За същия период се запазва и въведения пропускателен режим за поликлиниката в града. Решението е взето днес на заседание на Областния кризисен щаб

От iNews.bg

Носенето на маски на открити обществени пространства в община Кюстендил остава задължително до 7 март включително. За същия период се запазва и въведения пропускателен режим за поликлиниката в града. Решението е взето днес на заседание на Областния кризисен щаб.

"Въпреки наложените допълнителни мерки, ситуацията продължава да бъде притеснителна. Заболеваемостта на 100 000 за изминалите две седмици е 445 души. Има тенденция на плато, но броят на болните расте. Това не ни дава основание да премахнем наложените допълнителни мерки засега", каза областният управител Виктор Янев, който е председател на щаба. Той допълни, че заболелите за последните три месеца в Кюстендилска област са 2 354, като средната заболеваемост на ден е 28 човека.

По данни на директора на РЗИ - Кюстендил - д-р Златко Величков, броят на карантинираните на територията на областта е 630, на домашно лечение са 571 човека. Хоспитализирани са 131 души. До момента в областта са излекувани 4797 души, а починалите са 248. Новите случаи от 9-до 21 февруари са 507, съобщи още д-р Величков.

Общо обхванатите с имунизации до момента в област Кюстендил са 1387. Към днешна дата общо поставените дози в Кюстендилска област са 1807. Втора доза са получили 420 души. Само през вчерашния ден са ваксинирани 206 човека.

Водещи

Най-четени