Няма да затварят детски градини и училища 18.03 | 17:54

Над 900 нарушения на ЗУТ са установили проверките на ДНСК

От Мая Александрова

Няма да затварят училища и детски градини. Това стана ясно от съобщение на Министерството на инвестиционното проектиране (МИП).

Ръководството на ДНСК представи "Анализ на резултати от проверките в училища, детски градини и др. През февруари екипи на ДНСК са направили 3606 проверки в училища и детски градини, при които са установени над 900 нарушения на Закона за устройство на територията.

Отделно здравните инспекции и противопожарните дирекции са констатирали други нарушения, които също са впечатляващ брой.

В никое от училищата и детските градини обаче, не са констатирани проблеми, които да застрашават сигурността на децата и да налагат затварянето на сградите. Това беше ясно огласено на брифинга в ДНСК днес.

За съжаление, определени медии излязоха с манипулативни заглавия и интерпретации на изнесените на брифинга факти, които очевидно целят противопоставяне на институциите, пише в съобщението.

С министъра на инвестиционното проектиране днес се свърза кметът на София Йорданка Фандъкова, за да провери отговарят ли на истината публикуваната в някои медии информация за "училища пред срутване", посочват от МИП.

Ведомството уверява, че действащи училища и детски градини пред срутване в столицата и в страната няма.

Водещи

Най-четени