Няма да има законови промени за привеждане на осъдените в затвора 16.12 | 13:59

Случаят с Илиян Тодоров ще бъде описан по подобие на братя Галеви от ЕК, смята Златанова

От Ивелина Георгиева

Случаят с Илиян Тодоров ще бъде описан по подобие на този с братя Галеви в европейския доклад за следващата година. Това очаква вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова, информира БТА.

Тя заяви, че ще организира консултации, за това как може да бъде подобрена системата и да бъде гарантирано изпълнението на наказанието на лишени от свобода.

Златанова посочи, че е против законова промяна, която да гарантира осигуряването на всички осъдени на лишаване от свобода.

В дискусията, дали след произнасяне на осъдителна присъда осъденият да бъде автоматично задържан, вицепремиерът коментира, че трябва да се подходи през текстовете на Европейската конвенция за защита правата на човека.

Илиян Тодоров бе осъден на последна инстанция на доживотен затвор за убийството на 18 април 2009 г. за убийството до дискотека "Соло" на 21-годишния Кирил Въжаров и 24-годишния Васил Александров. Тодоров бе обявен за общодържавно издирване, след като не бе открит на постоянния си адрес, за да бъде приведен за изтърпяване на наказанието.

Водещи

Най-четени