Няма да повярвате с какво се захваща Цар Киро 06.12 | 17:03

Ромският бос подхваща хотелиерски бизнес в Пловдив

От Филипа Тодева

Фамилия Рашкови ремонтира сграда в Пловдив, която скоро ще бъде отворена като хотел. Охранители на ромския бос Кирил Рашков потвърдили, че се довършват строителните дейности по шестетажната постройка.

Сградата е построена в периода 1994–1995 година и е спряна заради нарушения – носещата колона опира на тротоара, който е публична общинска собственост, а няколко етажа изобщо са надстроени незаконно. Днес на мястото на са били забелязани строителни работници.

В няколко кметски мандата и при няколко главни архитекти цар Киро правеше опити да узакони постройката, но в Пловдив никой не разреши, припомня в. "24 часа". Последната преписка в общината по този повод е от 1999 година. Резултатите от преписката са изпратени в РДНСК, оттам – в ДНСК в София, и по някое време, така и неясно кога и от кого, сградата е узаконена.

Кирил Рашков поднесе изненадващата новина на медиите през октомври 2010 година, когато на Централни гробища бе съборена незаконно издигнатата гробница на сина му Иван.

След този момент дойдоха размириците в Катуница, осъждането на Кирил Рашков, престоят му в затвора, както и скорошното му освобождаване.

Вътре в хотела на нулево ниво се пазят вещите, изнесени от къщите в Катуница след погрома, които НАП няколко пъти неуспешно се опита да разиграе на търг.

Сред вещите са позлатеният трон на Цар Киро, както и по-малките, но пак пищно украсени тронове на останалите от фамилията му, много мебели, бяла и черна техника, огледала.

Водещи

Най-четени