Няма да подкрепим предложения чукундур от Борисов, избухна Сидеров 21.05 | 17:34

"Атака" не са допринесли за избора на Миков за шеф на НС

От Христина Рафаилова

"Няма да подкрепим предложения чукундур от Борисов." Така лидерът на националистическата партия "Атака" Волен Сидеров отговори дали ще подкрепят съставяне на правителство с мандата на ГЕРБ. Шефът на политическата сила добави, че и друг чукундур няма да подкрепи и отново повтори, че няма да застане и зад кабинет на БСП. 

Сидеров коментира на извънредна пресконференция и обвиненията на лидера на предишните управляващи Бойко Борисов, че "Атака" са помогнали за избора на председател на парламента – социалиста Михаил Миков. 

Той призна, че имало много причини да гласуват срещу номинацията на ГЕРБ за шеф на НС Цецка Цачева. По негови думи тя се държала в предишния парламент като фелдфебел и му спирала микрофона, докато се изказвал от името на парламентарната група. 

Шефът на националистите направи сметка пред журналистите, с която показа, че нямало значение за избора на Миков дали депутатите от "Атака" са се регистрирали, или не. Сидеров добави, че 7 души от партията му са се регистрирали. 

Той заяви, че парламентът не е казарма и всеки има право да не се регистрира. 

"Борисов го боли много, че не можа да фалшифицира изборите и да си вземе колкото гласове иска, за да състави правителство. Прокуратурата беше по-бърза от него", заяви той.

Сидеров се закани, че ще бъдат заведени стотици искове срещу шефа на Националния фронт за спасение на България Валери Симеонов заради това, че нарекъл привържениците на "Атака" лумпени. Той нарече партията на Симеонов Национален фронт за спасение на Борисов. 

Шефът на политическата сила каза, че членовете на ЦИК от квотата на ГЕРБ се изтеглили, за да не може комисията да гласува отвода на двама депутати от Коалиция за България. Това според Сидеров показвало как действат ГЕРБ.

Водещи

Най-четени