Няма да свалят имунитет на депутати заради блокадата на границата 30.03 | 15:10

Към момента не е образувано производство, което да налага подобни действия, каза Арнаудова

От iNews.bg

Засега депутатите от "Обединени патриоти" няма да остават без имунитет във връзка с проверките, които прокуратурата започна заради блокадата на границата с Турция. Това стана ясно от думите на говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова. Тя обясни, че няма образувано досъдебно производство, което да налага главният прокурор да иска снемане на имунитет.

"След като има решение на ЦИК към този час, лицата нямат имунитет", обясни Румяна Арнаудова и уточни, че няма пречка да бъдат разпитвани дори лица с имунитет. "Проверката стартира тази сутрин, изискали сме записите, тепърва ще установим със съдействието на служителите на МВР самоличността на лицата, които се виждат по телевизионните репортажи и тези, спрямо които е наложено насилие", посочи Румяна Арнаудова, цитирана от "Фокус".

"Ако нямаше сигнали в понеделник, щяхме да обявим самосезиране по случая", заяви още тя. Говорителят на главния прокурор обясни още, че организаторите на митинга на граничните пунктове с Турция са уведомили кмета на Свиленград за провеждането му.

Водещи

Най-четени