Няма данни Цветан Василев да е поръчвал убийството на Пеевски 13.06 | 19:42

Депутатът отказа да коментира появилите се информации

От iNews.bg

Няма и данни тримата обвинени за подготовката на покушение срещу депутата от ДПС Делян Пеевски да са действали по поръчение на председателя на Надзорния съвет на Корпоративна търговска банка АД Цветан Василев, каквато спекулация вървеше през целия ден.

Георги Христов, Венцислав Върбанов и Красимир Методиев са тримата задържани и обвинени в подготовката за убийството на депутата, предаде БНР. Тримата са обвинени в опит за умишлено умъртвяване, като деянието им (пише в постановлението за привличане) е останало недовършено поради независещи от тях причини, а именно задържането им от органите на МВР.

В това постановление пише още, че опитът за убийство е бил готвен за месец май. Няма и данни те да са действали по поръчение на Василев.

Според непотвърдена информация тримата мъже са били задържани вчера сутринта в домовете си, след което са били закарани в полицейско управление и прехвърлени в следствения арест. Късно вечерта им е било повдигнато обвинение. Имало е и четвърти задържан. Той, обаче, не е с обвинение. Възможно е той да е станал прокурорски свидетел и именно по негови данни да се е стигнало до откриване на схемата.

Утре Софийският градски съд ще трябва да се произнесе по мерките за неотклонение на тримата задържани.

 

"Нито аз, нито моето семейство имаме необслужвани кредити в КТБ". Това заяви късно днес следобед пред в. "24 часа" депутатът от ДПС Делян Пеевски. Той категорично отказа да коментира появилата се информация за готвено негово убийство. "Нека компетентните органи си свършат работата, аз нямам какво да кажа", бе единственото, което каза Пеевски.

 

Водещи

Най-четени