Няма заподозрени за обира на пернишкия банкомат 31.07 | 15:54

Извършителите са били поне двама. Лицата им са останали скрити за камерите

От Кремена Бедерева

Все още няма заподозрени лица за вчерашния опит за кражба на банкомат в Перник, каза директорът на ОД на МВР Валентин Димитров, цитиран от БТА.

В Перник крадци се опитаха да откраднат цял банкомат досущ като по филмите. Сценката се разигра около 4 часа на 30 юли в пернишкия кв. "Изток”. Банкоматът е бил вързан с метално въже и с помощта на микробус била издърпан от сградата на банката.

Извършителите са били поне двама. Лицата им са останали скрити за камерите. На записите се виждат само силуети, твърди Димитров.

Крадците са отворили вратата на клона на ДСК в квартал "Изток" с карта. Влезли са вътре и са вързали банкомата, който е във фоайето на банката, с метално въже, после са се опитали да го откъртят, теглейки въжето с микробус.

Машината обаче се заклещила в рамката на входната врата на банката, изкъртила я и изпотрошила стъклата. На мястото веднага пристигнала полиция. При вида на патрулките крадците се подплашили, натоварили се в лек автомобил и избягали.

Полицията в Перник работи по всички версии. Проверява се целият криминален контингент, в това число и заподозреният заради взривения в началото на месеца друг банкомат в Перник 27- годишен местен жител, известен като Слави - Хобота.

Не бих казал, че поредният опит за кражба на банкомат е дело на аматьори, каза Димитров.

Това е втори случай в рамките на месец на опит за кражба на банкомат в Перник. В началото на този месец в пернишкия кв. "Тева” беше взривен банкомат, монтиран в търговски обект. Пари не бяха откраднати.

За престъплението е повдигнато обвинение на перничанин, който беше задържан за срок от 72 часа. В момента същият е с мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер от 1000 лв.

Водещи

Най-четени