Няма кой да гледа децата в малките градове - липсват занимални 29.04 | 08:51

Родителите се радват, че могат да разчитат на бабите и дядовците

От Теодора Кокаланова

Липсват достатъчно занимални и забавачки в малките градове. Това поставя родителите пред дилемата кой да се грижи за техните деца. Грижите се поверяват най-често на роднини.  

Божидара е на осем години и живее в Разлог. Тази година е първокласничка. Заради ангажираността на родителите ѝ, баба и дядо ѝ се грижат за нея. Тъй като занималнята в Разлог работи едва до обяд, момент, в който нейните родители са на работа, се налага тя да прекарва по-голяма част от времето си с баба си и дядо си. 

Липсата на частни занимани за малките ученици в градчето налага грижите по малката ученичка да се възложат на възрастните хора в семейството. "Трудно е, защото ние вече сме се откъснали отдавна от училище", споделя бабата Божана.

Родителите на Божидара, както и тя смята, смятат, че са късметлии, защото има кой да им помага, когато са в затруднение, предаде TV7. "По математика ми помага баба, дядо - по български, някой път и обратно. Когато някой е зает идва, другият", споделя малката. 

Момиченцето с нетърпение чака първата си ученическа ваканция. В голямата си част отново ще я прекара с баба си и дядо си. 

 

Водещи

Най-четени