Няма опасност за жителите на Казанлък след взривовете в завод "Арсенал" 12.09 | 11:04

Работният процес тече нормално, няма паника и пострадали

От iNews.bg

Втори взрив избухна в завод "Арсенал" в Казанлък, след като вчера (11 септември) експлозия разтърси склад в завод "Арсенал" в Казанлък. Взривът е станал около 16.35 часа - тогава и бил получел сигнал на тел. 112 за пожар в склада. При инцидента нямаше жертви и пострадали.

Тази сутрин обаче отново имаше взрив - в завод 3 на "Арсенал" за производство на барут. Нямаше пострадали, нанесени са материални щети.

Според някои медии работници са евакуирани от завода. От пресцентъра на МВР пък съобщиха, че при втория взрив тази сутрин районът е бил отцепен.

Пред iNews работници от завод "Арсенал" разказаха, че работният процес тече нормално и всички са по-работните си места. Няма паника. В близост до завода в града дори има детска градина, като местните предполагат, че при евентуална евакуация, ще бъдат евакуирани първо децата от градината.

Но за момента работниците от завода не знаят подробности около инцидента и са по работните си места.

От своя страна зам.-министърът на вътрешните работи Веселин Вучков пък съобщи в парламента, че няма опасност за жителите на Казанлък след втория за два дни взрив в завод "Арсенал".

Той отбеляза, че са направени измервания на въздуха и няма и пострадали. Локалният взрив е бил в завод 3, цех 140, уточни Красимир Георгиев, главен инспектор в сектор КОС към дирекция "Национална полиция" за БТА.

Вследствие е възникнал пожар, който е потушен със силите на пожарната и на служители на МВР. Красимир Георгиев не вижда връзка между вчерашния взрив в склад на "Арсенал" и днешния.

Тези неща се случват, коментира той, има риск и не може предварително да се каже дали ще стане такова нещо или не.

Водещи

Най-четени