Няма опасност за населението след експлозията в завод "Арсенал" 14.06 | 10:20

Премиерът Пламен Орешарски следи ситуацията до пълното й овладяване

От Теодора Кокаланова

"По информация на Дежурните оперативни центрове в Казанлък и в Стара Загора няма опасност за населението след възникналия пожар в склада на завод "Арсенал" в Бузовград", заяви областният управител Живка Аладжова. Няма жертви и пострадали хора при пожара. Жителите на града на розите са чули и видели мощната експлозия. 

Районът продължава да бъде отцепен. Разследващите органи започват работа по изясняване на причините за възникване на пожара и установяване на нанесените щети. Премиерът Пламен Орешарски следи ситуацията до пълното й овладяване, съобщи пресслужбата на Министерския съвет. 

Сигналът за избухналия пожар е получен минути след 21:00 часа. Последвала е силна експлозия в складове на фирма в местността Бузово кале на територията на казанлъшкото село Бузовград. Към мястото веднага са били насочени три противопожарни екипа от най-близкото поделение на ГД "Пожарна  безопасност и защита на населението".

Час по-късно огънят бе овладян и почти потушен. Районът е заграден от полицейски екипи от ОДМВР-Стара Загора, достъпът е ограничен, информира БТА. Предстои щателен оглед за изясняване на обстоятелствата и причините за инцидента. Министър-председателят Пламен Орешарски е разпоредил да бъдат взети всички необходими мерки. 

Водещи

Най-четени