Няма разместване в листата на "Демократична България" 27.05 | 16:00

Радан Кънев е евродепутатът на партията

От iNews.bg

Радан Кънев е евродепутатът на "Демократична България". Това обяви на пресконференция Владислав Панев, съпредседател на ПП "Зелените", част от обединението "Демократична България", в което влизат още "Да, България", "Демократи за силна България", по повод резултатите на коалицията на изборите за ЕП. 

"Има един много голям извод на тези избори, а той е, че БСП не може да бъде алтернатива", коментира Радан Кънев. Той посочи, че до момента няма разместване в листата. Кънев каза още, че няма време за почивка. "Всички вече разбираме, че сме в кампания за местни избори", коментира той. Кънев отправи благодарност към всички от щабовете на "Демократична България". "Всеки допринесе, за да бъдем успешни". Кънев каза още, че всички заедно са положили основите на предстоящите местни избори да има стабилна алтернатива. Той уточни, че ще бъде част от ЕНП и ще работи все така критично с ГЕРБ, които също са членове на ЕНП. "Вярвам, че успешно ще работя за промяна на ЕНП", коментира още Кънев, цитиран от БТА. 

Радан Кънев отговори на въпрос как ще работи по теми, които са от национален интерес, редом с останалите евродепутати, сред които и Делян Пеевски, с думите: "Не съм имал честта да работя с г-н Пеевски, не съм го виждал да работи. ЕП не е място, където се събират национални фракции, за да се борят помежду си. Ние много ясно сме казали за какво отиваме в ЕП". 
Той допълни, че се очертават много малко въпроси, по които ще може да работи заедно с националисти и евроскептици и заяви, че по теми, които са от национален интерес, е нормално да работи заедно с г-н Пеевски. Такава според него е българската позиция за отмяна на Дъблинския регламент. Кънев коментира още, че в тази кампания не е стигнало времето да говори за европейска политика. 

Христо Иванов - лидер на "Да, България" коментира, че самият факт, че са успели организационно да направят тази кампания е достатъчен мотив от днес да надграждат този резултат за предстоящите местни избори. "БСП на Корнелия Нинова не може да бъде алтернатива на това управление", категоричен бе Иванов. 

Атанас Атанасов заяви, че ниската избирателна активност на тези избори е била проблем и изтъкна, че може би ние сме страната с най-ниската избирателна активност. По думите му скандалите са демотивирали хората. "Въпросът с предсрочните парламентарни избори стои", коментира още той. "Ние смятаме, че резултатът е задоволителен, защото ни вкарва в А политическа група", коментира той. По думите му "Демократична България" се е превърнала в марка в българския политически живот и заяви, че обединението им трябва да продължи да работи за разширяване на подкрепата сред българските избиратели. "БСП много искат предсрочни парламентарни избори, но не могат да ги постигнат. ДПС могат да ги постигнат, ама не ги искат", коментира още той и заключи, че става натрапливо за всички, че Борисов управлява с подкрепата на ДПС. 

Водещи

Най-четени