О. Донев и В. Златев искали от ДСБ да не атакува монополите и олигархията 18.06 | 13:15

Твърди лидерът на ДСБ Иван Костов

От Андриян Георгиев

Огнян Донев и Валентин Златев са поискали ДСБ да прекрати атаките си срещу монополите и олигархията у нас, каза лидерът на ДСБ Иван Костов, цитиран от БТА.

Двамата били отправили и заплахи към ДСБ по време на срещата през април в парламента.

"Сега виждаме материализирана тази заплаха", така Костов тълкува думите от разпространените в медиите фрагменти от запис на среща на Любомир Павлов с неизвестен.

Според Костов тревожното в случая е, че от думите на Павлов може да се направи изводът, че си е платил на Цветан Цветанов, което от своя страна означавало, че вътрешният министър кадрувал в съдебната власт.

iNews припомня, че на 12 юни срещу Любомир Павлов и Огнян Донев, които издават вестниците "Труд" и "24 часа", бяха повдигнати обвинения за пране на пари, а срещу Павлов – и за документни престъпления. Бяха им наложени гаранции в размер на по 50 000 лева.

До обвиненията се стигна след сигнал на бившите им съдружници, с които в момента се съдят за прехвърлянето на контролния дял в "Медийна група България холдинг". Христо Грозев, Карл Хабсбург и Даниел Риц твърдят, че чрез покупката на вестниците Павлов и Донев са изпрали пари, придобити от престъпна дейност.

Войната между доскорошните партньори вече се пренесе от полето на съда и в интернет. Първо вестник "Преса", издаван от бившия главен редактор на "Труд" Тошо Тошев, публикува запис на разговор на Любомир Павлов с неизвестно лице, от който става ясно, че Павлов търгува с влияние, за да бъдат спрени делата за прехвърлянето на контролните дялове в холдинга.

Ден след това пък в канала за видеосподеляне YouTube пък изтече аудио запис на разговор между Павлов и Христо Грозев, в който Павлов склонява събеседника си да оттегли обвиненията си, заплашва, че може да публикува други компромати срещу него и иска да назове финансовите си претенции, за да се разберат.

Прокуратурата проверява и двата записа. 

Водещи

Най-четени