Обвинения за младежа от Търново, наръгал с нож майка си 26.07 | 13:26

У младия мъж е намерен нож, с който се предполага, че е намушкал майка си

От Кремена Бедерева

Окръжната прокуратура във Велико Търново повдигна обвинение на 21-годишния Роналд Стоянов, съобщава Север.бг. Той бе задържан вчера (25 юли) по подозрения, че е заклал родната си майка.

Разследването, което се води от специалистите установило, че извършител на жестокото престъпление е 21-годишният син на убитата. След като извършил злодейството, младежът избягал и се укрил.

В продължение на 13 часа полицейските служители го издирваха на територията на Велико Търново и в ранния следобед вчера той бе заловен в кв. "К. Фичето".

У младия мъж е намерен нож, с който се предполага, че е намушкал майка си.

Роналд Стоянов е привлечен като обвиняем за убийство по особено жесток и мъчителен начин. Той ще остане в ареста за 72 часа, след което се очаква да му бъде наложена мярка "постоянно задържане под стража".

Младежът страда от тежка форма на шизофрения, доскоро се е лекувал в Психиатричната болница в Церова кория. Има криминална регистрация за хулиганство.

Припомняме, че 43-годишната жена беше убита в сряда през нощта в семейното им жилище в старата столица. По жертвата бяха установени около 20 порезни наранявания в областта на лицето, тялото и крайниците.

Работата по случая продължава.

Най-четени