Обвинителните актове срещу Баретата влизат в съда до дни 08.10 | 15:48

Спецпрокуратурата имала сериозни доказателства срещу Златомир Иванов

От Христина Рафаилова

Специализираната прокуратура в скоро време ще внесе двата обвинителни акта срещу сочения за наркобос Златомир Иванов – Баретата в съда. 

Двете наказателни производства срещу него са за организиране на група за трафик на дрога и за укриване на данъци в размер на 5,5 млн. лева, уточнява в. "24 часа". 

Един от основните свидетели Росен Драгнев-Капитана е уличил Иванов като лидер на бандата за разпространение на наркотици.  

От спецпрокуратурата твърдят, че след показната стрелба по Баретата пред Съдебната палата в столицата, шефове на групата са станали Ивайло Борисов – Ториното и Златко Гочев – Златко Малкия. 

Ториното се отчитал на Златко Малкия и на Златомир Иванов, като си прибирал процент от печалбите - между 20 и 40%, твърдят магистратите.

Анонимен свидетел пък твърдял, че Златомир Иванов е обсъждал с Митьо Очите през 2008 г. разпространението на дрогата по българските курорти. 

Във връзка с второто обвинение разследващите установили, че е приспадано ДДС от фиктивни сделки между действащи фирми и са използвани документи с невярно съдържание.

Лидери на групата били Милко Иванов и Златомир Иванов.

Водещи

Най-четени