Обвиниха цар Киро в контрабанда на живак 11.07 | 17:09

Той е задържан за 72 часа

От iNews.bg

Към Кирил Рашков е повдигнато и предявено обвинение за квалифицирана контрабанда. На 10 юли, без знанието и разрешението на митниците, той е пренесъл през границата на страната - ГКПП Капитан Андреево, силно действащо отровно вещество – 501,5 грама живак, поставено под разрешителен режим и забранено за износ, съгласно Закона за защита от вредното въздействие на химичните вещества и смеси, Закона за опазване на околната среда и Регламент (ЕО) № 1122/2008 г. на Европейския парламент и на Съвета от 22 октомври 2008 година, съобщават от пресцентъра на прокуратурата.

Установено е, че силно действащото отровно вещество е било държано и транспортирано от Рашков с цел търговия. Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, в рамките на който срок предстои да бъде внесено искане до Окръжен съд - Пловдив за вземане спрямо него на мярка за неотклонение "Задържане под стража”.

Предвиденото от закона наказание за описаното престъпление е лишаване от свобода от три до десет години и глоба от двадесет хиляди лева до сто хиляди лева.

Вчера Рашков бе задържан за 24 часа по Закона за ДАНС. Окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов посочи, че цар Киро в бил арестуван за съпричастност към притежание и разпространение на наркотици. Още снощи, след ареста му, обаче на Рашков му е прилошало и той е бил закаран в спешното отделение на Университетска болница в Пловдив.

Водещи

Най-четени