Обвиняват България в антисемитизъм заради натровени израелски футболисти 24.08 | 12:00

Ние имаме усещането, че някои е бил притеснен от факта, че футболистите пяха на иврит в петък, казва Ави Лузон, представител на отбора

От Беатрис Николoва

Израелски футболни представители обвиниха непряко страната ни в антисемитизъм. Причината е натравяне на целия младежки отбор - Макаби Петах Тиква у нас. Всички играчи бяха приети в болница в България този уикенд, съобщава "Йерусалим Пост". 

Част от отседналите в хотел в София футболисти започнали да се оплакват от стомашни болки и според публикации в медиите някои дори припаднали.

От Българската агенция по храните съобщиха за iNews, че още вчера инспектори са отишли на място и са взели проби от заготовки и месна суровина, за да разберат източника на натравянето. Пробите са изпратени в лаборатория и по-късно ще излязат резултатите от тях. 

Младежкият отбор на Макаби Петах Тиква е в България за тренировъчен лагер. Играчите му са настанени в хотел в Царско село.

"Ние имаме усещането, че някои е бил притеснен от факта, че футболистите пяха на иврит в петък", казва Ави Лузон, представител на отбора.

Седмици по-рано сянка в двустранните ни отношения внесе случилото се с друг израелски отбор - Ашдод в София. Тогава грубата игра на израелците предизвика публиката на ЦСКА да нахлуе на терена в опит да линчува гостите. Това отприщи крайно негативни реакции в Израел.

 

 

Най-четени