Обвиняват нападателя на Вики в грабеж и опит за убийство 07.11 | 11:00

Откриха у Аладин и откраднат мобилен телефон

От iNews.bg

Грабеж, придружен с опит за убийство, е обвинението, което ще бъде повдигнато срещу нападателя на 20-годишната Виктория – алжирецът Салахедин Бин Аладин. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров пред БНТ.

Имало и подозрения за извършени други престъпления, тъй като у него бил намерен и откраднат мобилен телефон. Цацаров допълни, че в петък Софийската градска прокуратура ще поиска постоянна мярка – задържане под стража.

По думите му Аладин влязъл в България като емигрант, не като политически бежанец. Цацаров обясни, че той е пребивавал в страната със статут на лице, спрямо което има производство, но все още няма решение.

"Аз не мога да кажа коя институция е проспала всичко това. Мога да кажа само, че спрямо него е могло да бъдат задействани далеч по-бързо съответните процедури. Защото едно е да предоставяш убежище на бежанци, съвсем друго е да приемаш нелегални имигранти и техните процедури да се точат доста време", заяви главният прокурор.

Той бе категоричен, че държавното обвинение няма да толерира действия, демонстриращи етническа нетърпимост и насаждане на расова омраза. Относно така наречените престъпления от омраза вече има образувани две досъдебни производства. 

Водещи

Най-четени